кадър: bgonair.bgВъв времена, в които това е най-важната тема се появи

...
кадър: bgonair.bgВъв времена, в които това е най-важната тема се появи
Коментари Харесай

Проф. Андрей Чорбанов обяви в ефир: Имаме прототип на българска ваксина за коронавирус

кадър: bgonair.bg

Във времена, в които това е най-важната тематика се появи новината. Скоро може да има лек против ковид. Още по-радващо е, че имунизацията може да е българска. 

Вече има  първообраз на българската ваксина против Ковид-19 , а мъжете боледуват по-тежко от дамите. Това обявиха в студиото на  " Денят ON AIR "  имунологът  проф. Aндрей Чорбанов  от Българска академия на науките и  доктор Александър Симидчиев .

PCR проучването може да хване инфекцията, когато има и когато няма признаци, до момента в който антигенният тест може да откри съществуването на ковид в организма единствено в случай че към този момент имаме признаци.  Антигенният тест е бърз и по-евтин, само че PCR-ът е по-надежден ", изясни проф. Чорбанов.

По думите му, колкото повече мутира вирусът, толкоз по-малка е смъртността и толкоз повече хора се заразяват.

 

" В нашата страна очевидно нещо не е както би трябвало, щом имаме толкоз висока смъртност " , акцентира имунологът от Българска академия на науките.

" Няма по какъв начин за всички новопоявили се вируси да има ваксини, само че ние към този момент имаме първообраз на българска ваксина за ковид ", съобщи проф. Андрей Чорбанов и добави, че  никой не е споделил, че младежите няма да боледуват .

" По отношение на имунитета, мъжете сме по-слабият пол.  Мъжете боледуват по-тежко от вирусни болести ", сподели той.

Към неготово мнение се причисли и доктор Александър Симидчиев, съгласно който е важно  " да се обединим зад общи дела, с цел да преборим пандемията " .

" Това, което е належащо, е  по-добра връзка и превантивно образование на популацията . Целта не е да сплашим хората, а да ги научим, тъй като когато схващат, те са склонни да слушат.  Трябва да им се приказва като на възрастни, рационални хора ", поясни д-р Симидчиев пред  Bulgaria ON AIR .

По неговите думи лекуването и имунизацията са две разнообразни неща - едното е за попречване на болестта, другото е за преодоляване на положението, само че би трябвало да се развиват и двете.

" Медицинската специалност ще се промени доста в идващите години и  дигиталните услуги ще оказват помощ за плавната смяна ", сподели на финала д-р Симидчиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР